mocanu.ionut@gmail.com Ganduri de digerat...: 17 sept. 2012

luni, 17 septembrie 2012

De la Platon la Ion, povestiri pe muchie de cutit-Sfaturi de la tata


Ne nastem, traim, murim, iar in tot acest timp fiecare dintre noi trece prin momente fericite si clipe in care cerul si pamantul decid sa te faca sandwich.
Viata asa cum o stim noi, cu bune cu rele, de ar fi sa o compar cu ceva, as compara-o cu Andreea Marin.Ambele sunt pline de surprize.
Chiar si asa, la bine si la greu avem oameni pe langa noi care intotdeauna au la ei un sfat, o vorba de duh prin care sa te repuna in miscare si sa te readuca pe drumul de la care ai deviat.
In umila mea viata am primit o multime de sfaturi si am auzit un intreg arsenal de vorbe de duh de la diverse personaje, insa cele mai tari si care fac subiectul acestui articol au venit de la tata.
Tin minte ca atunci cand am reusit sa scap de cosuri si de aparatul dentar eram mai mofturos cand venea vorba de fete.In acel moment tata mi-a zis urmatorul lucru:"Vasile(asa ma alinta el) chestia aia dintre picioarele tale, de care am si eu insa e mai mare, nu stie carte si nu are ochi sa vada."
Cu alte cuvinte el imi spunea ca penisul nu are capacitatea de a alege si el nu e pretentios, el babardeste tot ce prinde.Daca tu ca baiat inteligent, frumos, vaccinat nu esti in stare sa faci o alegere lasa-ti cucul sa decida in locul tau.
Nu ca as avea vreo intentie denigratoare la adresa tatalui meu, insa se pare ca atunci cand a venit sa-si vada fiul pentru prima oara, cuvintele ce au iesit din gura lui au fost genial de comice: "Cine e puiul asta de cioara?; Se poate sa-i dati ambalajul jos sa-l vad mai bine ?" Se pare ca facusem ca orice nou nascut niste icter mecanic pentru ca in final cand am inceput sa prind culoare-n oo sa fiu o adevarata splendoare de copil.
Mai tarziu atunci cand am lasat scoala generala pentru liceu, tatal meu a fost atat de mandru pentru rezultatele obtinute incat mi-a zis:" Bravo ma, sper ca la bac sa iei note mai mari."Iar eu m-am conformat si pentru prima oara in viata l-am vazut pe tata mandru.As fi vrut sa imortalizez acel moment nu doar in minte ci pe un mega afis publicitar.
Cu siguranta au fost mult mai multe sfaturi insa cel mai tare, acel DaVinci al tuturor sfaturilor din lume a fost si este in continuare, citez "bagati p#%a".
Se pare ca solutia pentru toate problemele mele era sa-mi bag penisul.Esuam intr-o relatie, ii spuneam "tata am esuat intr-o relatie" el imi zicea increzator "bagati p#%a".Eu nu i-am inteles adevaratul sens si am continuat sa o bag la propriu, insa ajungeam din nou pe marginea prapastiei.Mai tarziu mi-am data seama ca tata vroia sa-mi zica asa: fiule stiu ca treci printr-un moment dificil, ca ai iubit si ai investit multe, insa acum ca s-a terminat e timpul sa mergi mai departe; cu siguranta acolo este cineva special care te asteapta; trebuie doar sa iesi din giratoriu si sa o iei spre drumul cel bun.
Uitati-va si voi cate cuvinte erau de spus.Ce rost are sa vorbesti atat de mult cand poti sa folosesti doar cele doua cuvinte.
Astea fiind spuse, acum stau si cugetez la urmatorul aspect: cum ar fi fost sa ma fi nascut femeie?