mocanu.ionut@gmail.com Ganduri de digerat...: Berea amaruie versus vinul ghiurghiuliu(partea a doua)

duminică, 13 iunie 2010

Berea amaruie versus vinul ghiurghiuliu(partea a doua)

Reprezentantii mai multor natiuni se intalnesc intr-un restaurant. Toti au cerut cate un pahar de vin, dar cand au adus vinul, in fiecare pahar era o musca.
Suedezul a cerut alt vin in acelasi pahar.
Englezul-vin nou in pahar nou.
Finlandezul a scos musca si a baut vinul.
Rusul a baut vinul cu tot cu musca.
Chinezul a mancat musca, dar nu a baut vinul.
Evreul a prins musca si a vandut-o chinezului.
Tiganul a baut trei sferturi de pahar si a cerut sa-i fie schimbat.
Norvegianul a prins musca si s-a dus la pescuit.
Irlandezul a maruntit musca si i-a trimis paharul englezului.
Americanul a inceput proces impotriva restaurantutlui si a cerut 65 mil dolari daune morale.
Scotianul a prins musca de gat si a zis:”Chiar acum sa scuipi tot ce ai baut.”

Orice prima parte isi are continuarea, iar daca in prima parte am vorbit numai de bere, in acest articol voi vorbi despre cea de-a doua bautura suprema, inventata de preabetivul nostru om si anume vinul.
Vinul spre deosebire de bere a fost inventat cu mult inainte, chiar din momentul descoperirii strugurilor.Practic cand oamenii au descoperit strugurii, nu i-au denumit asa de la inceput ci    le-au zis direct "vin".Denumirea a fost schimbata odata cu comercializarea vinului cand a trebuit sa se precizeze pe eticheta din ce este facut.Dar pentru noi strugurele egal alcool(vin).Orice taran de la tara sau mai rau de la oras, daca ii dai un ciorchine de struguri o sa-ti zica "auzi da un pahar n-ai?".Sau il intrebi "auzi cum ti se par strugurii?" si el iti raspunde "le-ar mai trebui niste sulf."
Inca de la prima gura luata vinul a fost apreciat de toti cei care l-au consumat.Practic daca il bei si nu il borasti apoi in urma cantitatilor industriale consumate, nu apreciezi indeajuns aceasta bautura magica.Multi au incercat sa pacaleasca sistemul consumand bere dupa vin, tocmai pentru a li se aduce acelasi omagiu de "bun apreciator al vinului" insa nu s-au ales decat cu titulatura de cocina si anume aceea de "betivan notoriu".
Cei care au apreciat cel mai tare vinul au fost romanii.Ei il consumau in orice conditii , ca erau pe campul de lupta, ca erau la masa, la petreceri, ca era iarna sau vara nu conta, vinul pentru ei a fost aqua nova.Din cauza vinului au ajuns la un grad de iubire ridicat si pe invers.Au existat si oameni care au fost impotriva acestei bauturi.Daca luam exemplu istoria romanilor il putem aminti pe marele conducador dac, Burebista.Acesta a interzis in special soldatilor sa consume vin si sa nu se chercheleasca si a dat foc podgoriilor.Dar bravii nostri stramosi, au inceput sa-si fraiereasca conducatorul astfel:au plantat vita de vie in mijlocul lanurilor de porumb, si-au tras beciuri si beau vinul cu paiu din recipiente camuflate si probabil au importat si de la romani.Mai tarziu vinul a fost apreciat la adevarata sa valoare,iar stramosul meu Stefan cel Mare supranumit si "Babanu" si-a tras omul o adevarata vinoteca,avand si "molau" si "sculau".Pentru cei care nu cunosc termenologia aceasta o sa va scot din ceata imediat.Molau este specific vinului alb,adica consumand vin alb ajungi asa cam cocolinno, te confunzi cu pula ta( de unde si replica "vai ce pula sunt") si cand ajungi in pat cu femeia preludiul este inlocuit cu un concert de sforaituri, iar doamna te poate fute doar daca iti pune pula in atele ca altfel nici cu rugaciune nu-i deschide ochiul.Cu sculau e alta mancare de peste.Este atribuit vinului rosu, acest vin care iti face sangele sa curga ca apa la robinet.Consumand vin rosu e ca si cand ai bea cu pula, ii dai de baut , iti cinstesti si tu pula cu cateva pahare, o faci sa se simta tare, de asemeanea o simti si tu tare,deja chilotii tai sunt mai mici cu doua masuri,plus ca tot corpul tau e inundat de o dorinta puternica de a da la buci si asta e si recomandat in cazul in care consumi vin rosu.Sa nu te miri daca iesi si tu cu o pizda in oras, la restaurant si tu mori de sete si iti comanzi o bere,ca ea o sa-ti propuna sa luati o sticla de vin rosu, ca cica la carnea asta merge mai bine si nu se refera la bucata de ceafa din farfuria ta ci la fofoloanca ei din chiloti.
Asadar dragi si scumpe femei, fiti atente in jur la ce se bea, pentru a afla cine e apt de futai ca-n rai.
In ceea ce ma priveste pe mine, eu asa am inceput cu cani de vin rosu,dar am renuntat deoarece ma saturasem de atata laba.Oricum am apreciat si vinul alb si pe cel rosu atat de mult ca gaura veceului devenise a doua mea casa iar capacul o perna mai tare.
Sfatul meu atat pentru consumatorii de bere cat si pentru cei care apreciaza mai mult vinul este sa va bucurati de ele intotdeauna reci si separate.
                 
                                                                               HAVE A DRUNK DAY !!                                                                                                                                            
  



Un comentariu:

Fantotzii spunea...

apropo de vin rosu. daca el se bea in cantitati industriale si nu apuci sa il borasti, a doua zi ai cacatul extrem de negru. cred ca daca il pui la fermentat, scoti o tuica super din el. tuica din strugure... foarte scumpa, asemeni cafelei facute din fecale de pisica...