mocanu.ionut@gmail.com Ganduri de digerat...: Carata a la Sfantu'

marți, 11 ianuarie 2011

Carata a la Sfantu'

Aproape cu totii am auzit de carata( termen preluat din jap.Karate), insa noi i-am dat un cu totul alt sens.Este vorba despre acea lovitura, data cu dosul palmei.Majoritatea, pe vremea cand inca ne mai jucam cu organele genitale in nisip, incercam sa imitam adevaratii artisti spargatori de blocuri de caramizi sau scanduri, ce erau invinse de aceasta lovitura denumita simplu "carata".Insa noi ne limitam la niste bete foarte subtiri, care daca mai erau si "crude", adica lemn tanar si flexibil riscam sa ne facem de cacat si sa nu mai impresionam nicio pasarica cu superputerile noastre.
Un personaj care a reusit sa urce carata la rangul de "cea mai simpla dar mortala lovitura" a fost si va ramane Sfantul (http://www.imdb.com/title/tt0055701/ sau http://www.imdb.com/title/tt0120053/ ).El a fost geniul din spatele caratei.Cu doar o singura carata data in ceafa inamicului, reusea sa-l neutralizeze atat de rau , ca practic pe acel indivit nu-l mai revedeam in tot filmul.
Mai tarziu in randul unor fani ai celebrului Sfantu', printre care ma aflu si eu, celebra carata a prins o conotatie artistica.Carata lu' Sfantu' a devenit o expresie la fel de celebra ca lovitura in sine.
Asadar pentru a va scoate din ceata si pentru ca rolul meu este sa va invat lucruri noi, va voi impartasi teoria mea si a prietenilor mei(adevaratii cunoscatori ai smecheriei supreme).
Carata lu' Sfantu inlocuieste orice situatie de cacat, orice moment penibil in care te afli la un moment dat.Practic atunci cand ti-e lumea mai draga, ti-ai luat carata lu' Sfantu'.Sa luam la nimereala cateva exemple pentru a intelege si mai bine cum sta treaba.
Cu cateva articole in urma(http://apophisra.blogspot.com/2010/10/cinci-situatii-de-rahat-turcesc.html ) vorbeam despre situatiile de rahat in care ne aflam la un moment dat.De exemplu atunci cand ne apuca huruiala prin vecini si dupa ce mergem in baia lor si ne facem treaba, vom constata urmatoarele:
mirosul este strigator la cer si nu gasim niciun un parfum care sa-l contracareze; materia ta prima tine piept jetului de apa al wc-ului, moment in care ai nevoie de un recipient in care sa aduni apa si sa vii in ajutorul jetului de apa.Insa in acel moment vei realiza ca fie nu curge apa la robinet si aia e, ultima speranta a murit inainte de a se naste, fie nu ai niciun recipient la indemana.Atunci poti sa spui cu glas tare ca ti-ai luat "carata a la Sfantu'".
Un alt exemplu in care te loveste Sfantul, e atunci cand barbatul vrea si el sa dea la buci dupa o saptamana de pauza, dar nu are cu cine.Bine ar avea el cu cine, dar ea practic apeleaza la Sfantu' ,zicand una din astea : "ma doare capul", "vai ce obosita sunt" sau "trebuie sa-mi vina".Mai grav e atunci cand le combina, ti-ai luat carata si ai senzatia ca ti-ai mai luat una pentru ca te dor rau oo-le.
Situatia numarul 3, e atunci cand indiferent cat de frumos te comporti cu femeia, ca vii devreme acasa,ii faci de mancare , futi ca-n rai, ea mereu va avea o nemultumire la adresa ta.Si nu de deranjeaza contextul in care o zice ci cum o zice.Si in acest caz vei realiza ca BAAM , ti-a tras-o Sfantu'.
Cu siguranta daca va ganditi la toate situatiile penibile prin care ati trecut fiecare dintre voi sau situatii ca cele mentionate mai sus veti realiza ca Sfantu' a avut de munca cu fiecare dintre voi.Si cum aceste situatii nu pot fi evitate el va fi mereu in spatele vostru, asteptand ca o pantera, sa va percuteze o carata dupa ceafa.
A nu se confunda situatia in care cineva isi ia papucii.Aici nu e vorba de deja celebra carata, ci de "marele sut in cur".
Si inca ceva, nu-l cautati pe Sfantu', va gaseste el pe voi.

Un comentariu:

Fanto spunea...

Sfantu ne arde cand ne este lumea mai draga. Sfantu iti da carata chiar daca nu faci nimic. Este de ajuns ca in jurul tau sa ai parte de tarfe de care nici nu te intereseaza, si pac, ti-a tras-o Sfantu... Asta e, viata noastra este plina de astfel de surprize ce i se datoreaza Sfantului... Long Live Sfantu'